Pepř černý celý KAMPOTSKÝ 500g

Kód: 37041
1 169 Kč
Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do:
28.11.2024
Možnosti doručení
Černý kampotský pepř se používá k dochucení především červených mas na grilu či pánvi, své uplatnění však najde i v klasických omáčkách, polévkách a skvěle si rozumí i s těstovinami

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kampotský pepř je kultivar pepře (piper nigrum), který se pěstuje a produkuje v provincii Kampot v jižní Kambodži.
Produkuje se ve čtyřech formách: zelený, černý, bílý a červený, přičemž všechny pocházejí ze stejné rostliny. Rozdíl je přitom ve způsobu sklizně a době zrání. Zelený pepř, tak jak ho známe, si zachovává svou barvu díky procesu dehydratace, při sušení z něj pak vzniká pepř černý. Červenou barvu získávají kuličky při dosažení plné zralosti a bílá barva je způsobena odstraněním slupky z dříve namočených červených zrníček. Znalost pěstování této rostliny byla v provincii Kampot předávána mezi generacemi nejméně od 13. století. Důležité jsou rovněž podmínky skladování pepře. Jihozápadní provincie Kampot leží na úpatí pohoří Damrei, kde teplé a vlhké počasí, nadmořská výška a půda bohatá na křemen vytvářejí skvělé podmínky pro pěstování pepřovníku. Jeho bobule mají vynikající chuť i vůni, a kampotský pepř je proto považován za nejlepší na světě.
 

Největšími producenty pepře obecně jsou dnes Vietnam a Brazílie, v těchto zemích se ale rostliny často silně ošetřují chemickými látkami, aby se dosáhlo vysokých výnosů a nízkých cen. To má na kvalitu pepře samozřejmě negativní vliv. V případě kampotského pepře se ničeho takového obávat nemusíte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Provozovatel e-shopu

      Nože od řezníka s.r.o.
      Sídlo firmy: Lonkova 510, 530 09 Pardubice
      IČO: 06833616
      DIČ: CZ06833616
© 2020 Nože od řezníka, s. r. o. | Všechna práva vyhrazena | Designed by Bouncer Graphics