Kuchařský nůž Brown Chef Kiritsuke 205 mm Dellinger Resin Future
Kód: K-H167BAZARDetailní popis produktu
Tento nůž je ideální pro všestranné využití. Dlouhá čepel s ostrým hrotem na konci je ideální pro každý druh krájení. Je vhdný pro porcování masa, krájení ryb, plátkování, čištění masa a ryb, ovoce a zeleniny. Kiritsuke Chef je velmi oblíbený při porcování a přípravě sašimi - ostrý hrot se zaryje do ryby a snadno ji rozřízne.
Čepel nožů z Resin Future series je tvořena jádrem z damascénské oceli VG10 o tvrdosti 62+/-1 Rockwella, které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, které zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Dokonale vyvážená, přesně zúžená čepel japonského tvaru s třpytivým damascénským vzorem STORMY WAVES minimalizuje tření při řezu a zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli. Damascénský vzor připomínající rozbouřené moře STORMY WAVES je jedinečný, neopakovatelný a stane se symbolem Vaší individuality.
Rukojeť je vyrobena z překrásné epoxidové pryskyřice. Jedná se o průhlednou pryskyřici probarvenou alkoholovými pigmenty, které mohou časem měnit barvu. Navíc je ozdobená středovým mozaikovým nýtem se znakem samurajů. Trojité nýtování zajišťuje dokonalou pevnost, stabilitu a spojení damaškového ostří a rukojeti. Rukojeť je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržená pro vynikající ruční ovládání. Speciálně navržený tvar rukojeti je vhodný pro asijský úchop nože. Pryskyřice je voděodolná a zcela bez zápachu, nevyžaduje prakticky žádnou údržbu. Nezačne v průběhu času korodovat, oxidovat, zůstane stejně tvrdá a pevná.
Parametry nože:
Celková délka: | 340 mm |
Délka ostří: |
205 mm |
Délka rukojeti: | 115 mm |
Hmotnost: | 255 g |
Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!
Vyrobeno v Číně.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nože |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
délka ostří: | extra velké nad 200 mm |
materiál čepele: | japonská damašková ocel (Damascus Steel) VG10 |
materiál rukojeti: | barevná pryskyřice |
typ nože: | Chef (Gyuto) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.