- délka čepele 20,5 cm
- délka rukojeti 13 cm
- hmotnost nože netto 0,32 kg
Damašková ocel - vzniká spojením více vrstev plátů ocelí, metodou kovářského svařování do jednoho celku. Výsledkem je materiál, který má unikátní vlastnosti převzaté ze všech druhů ocelí, které byly k jeho výrobě použity, jako je křehkost, houževnatost, ohebnost a podobně.
Čepel tohoto nože je vyrobena z 67-vrstvé kvalitní damaškové oceli s tvrdostí 60 HRC. Na povrchu čepele se po obroušení, leptáním a vyleštěním vytváří jedinečná struktura s nádhernou kresbou, podle které lze tento vysoce kvalitní nůž identifikovat.
Rukojeť nože je vyrobena z materiálu „sklolaminát“ pod označením G10. Pevná, stabilní a houževnatá rukojeť, odolává vlhkosti a teplotnímu rozdílu beze změny kvality. Obecně velmi oblíbený typ rukojeti.
Po použití tohoto nože doporučujeme, vzhledem k jeho hodnotě, nenechávat nůž pohozený v mycím dřezu, ihned po použití omýt, osušit a odložit na místo, kde nedochází ke kontaktu s jinými kovovými předměty.
Při používání nože dbejte na bezpečnost, protože je velmi ostrý a slouží výlučně ke krájení potravin (ne zmrazených).
Vysoce kvalitní provedení tohoto nože a jeho vzhled jej předurčují jako ideální dárek pro ty, kteří ocení kvalitu, design a užijí si jeho určení.